Jannetje Pietertje Kledingverhuur

Jannetje Kledingverhuur

Costume Designer

Amsterdam, Netherlands

Member Since:
October 2013
Last online:
> 2 weeks ago
Invites sent:
0

About Jannetje

Jannetje Pietertje

Janneke Alles Aukes werd ooit geboren op het Erf van Reijne. Naar een goed gebruik werd ze vernoemd: naar een Jannetje en Pietertje. Vandaar. Ze ging naar de havo en volgde daarna verschillende opleidingen, van arbeidstherapie tot de modeacademie. Werkte al jong als leidinggevende op de confectieafdeling bij de sociale werkplaats. Daarnaast hanteerde zij de pen. Voor verslaggeving bij het personeelsblad en later een huis-aan-huisblad plus een vaste column in het landelijk motorblad Bigtwin. Produceerde een column bij het VPRO-radioprogramma De Wilde Wereld en ze schreef heel veel persberichten. En twee boeken. Die zijn ook te koop via de webwinkel.
Als kind ontwierp en produceerde ze reeds een complete garderobe voor de Barbie. Die kwaliteiten kwamen haar later van pas bij die confectieafdeling. Dat gestudder met lappies en patroontjes beviel zo goed dat ze daarna voor zichzelf begon te werken. Ze maakte in den beginne lederen kleding. In een later stadium kwamen daar de Spaanse en Portugese rijkleding bij.
Maar de jurken uit het kostuumgeschiedenisboeken bleven trekken. Die prinsessenjurken met meterswijde rokken... De tot de verbeelding sprekende pakken van de drie musketiers. Eerst maakte ze die voor poppen, later ook voor mensen. Voor themafeesten, voor toneelvoorstellingen, voor paardengala’s:

register for stage 32 Register / Log In